Hvorfor er yoghurt god slankemat? Yoghurt gir deg et viktig bidrag av næringsstoffer som kalsium, jod, B-vitaminer og proteiner av god kvalitet. Det er dessuten mange studier som viser at du med fordel kan spise yoghurt om du er opptatt av slankemat.
Yoghurt er et syrnet meieriprodukt som har blitt mer og mer populært. Det er en god kilde til mange næringsstoffer som vi trenger hver dag, og har blant annet et høyt innhold av:
Det finnes flere teorier om hvorfor yoghurt er gunstig som slankemat. Det trengs mer forskning før man har det endelige svaret, men dette er noen mulige forklaringer:
Mer enn 60 prosent av inntaket av kalsium og jod i kosten kommer fra melk og meieriprodukter. Derfor anbefaler Helsedirektoratet i sine kostråd at vi har et daglig inntak av 3 porsjoner magre meieriprodukter. For å dekke jodinntaket bør derfor minst to av tre om dagen være melk, syrnet melk eller yoghurt.
Yoghurt har blant enkelte fått et ufortjent dårlig rykte som sukkerbombe. Utvalget av yoghurt uten eller med lite tilsatt sukker har derimot aldri vært større enn det er i dag, og du kan med fordel spise yoghurt hver dag. Yoghurt naturell er helt uten tilsatt sukker, og med litt bær og nøtter blir denne et smakfullt og sunt lite måltid.
Her finner du inspirasjon til hvordan du kan bruke yoghurt naturell.
Fernandez MA, Panahi S, Daniel N, Tremblay A, Marette A. Yogurt and Cardiometabolic Diseases: A Critical Review of Potential Mechanisms. Adv Nutr. 2017 Nov 15;8(6):812-829.
Panahi S, Tremblay A. The Potential Role of Yogurt in Weight Management and Prevention of Type 2 Diabetes. J Am Coll Nutr. 2016 Nov-Dec;35(8):717-731.
Rozenberg S, Body JJ, Bruyère O og medarbeidere. Effects of Dairy Products Consumption on Health: Benefits and Beliefs--A Commentary from the Belgian Bone Club and the European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases. Calcif Tissue Int. 2016 Jan;98(1):1-17.
Tremblay A, Doyon C, Sanchez M. Impact of yogurt on appetite control, energy balance, and body composition. Nutr Rev. 2015 Aug;73 Suppl 1:23-7