Sveler

Disse svelene med kefir er supergode. En litt bortgjemt skatt som bare må prøves.

Se flere deilige sveler og pannekaker her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • 3 stk Egg
  • 100 g Sukker
  • 1 liter Syrnet melk
  • 600 g Hvetemel
  • 1 ts Natron
  • 1 ts Hornsalt
  • 2 ss Vaniljesukker
  • 175 g Smør

Fremgangsmåte:

  1. Pisk eggene lett sammen og tilsett kefir. Ha så de tørre ingrediensene i væsken og rør det hele lett sammen. Smelt smør og rør dette inn til slutt.
  2. La røren svelle i 30 minutter før steking.
  3. Svelene stekes i panne eller på takke. Vend svelene når det bobler på oversiden.

Kokkens tips:Servér gjerne med med rømme eller vaniljekvarg, syltetøy og friske bær.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.