Sjokoladepai
I denne paien har vi tatt kvarg både i bunnen og i fyllet. Paien kan toppes med det du måtte ønske, for eksempel karamelliserte nøtter og bær.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Paibunn:
- 3,5 dl Hvetemel
- 60 g Smør
- 1,5 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 3 ss Sukker
- Fyll:
- 4 stk Gelatinplater
- 1 dl Sukker
- 1 dl Helmelk
- 150 g Sjokolade 70 %
- 2 ts Pulverkaffe
- 1 stk Egg
- 2 ss Sukker
- 300 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
- 300 g Yoghurt med vanilje
- Nøtteblanding:
- 50 g Mandler
- 50 g Hasselnøtter
- 50 g Valnøttkjerner
- 50 g Melis
- 0,5 dl Solsikkeolje
- 0,5 kurv Blåbær
Fremgangsmåte:
Paibunn:
- Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
- La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 190 ºC.
- Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter.
- Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i 15 minutter. Avkjøl.Fyll:
- Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter.
- Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele. Varm opp under omrøring til sjokoladen har smeltet.
- Ta kjelen fra varmen og la gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen.
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kvarg og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking.
- Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.Karamelliserte nøtter:
- Kok nøttene i vann i 5 minutter.
- Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
- Bland nøtter med melis og stek til de er gylne i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene og server sammen med sjokoladepaien og blåbær.