Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Proteinpudding med mørk sjokolade

Har du prøvd å lage hjemmelaget proteinpudding? Du kan toppe puddingen med nøtter, bær eller peanøttsmør.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 4 stk
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
1 l proteinberiket melk (f.eks. Styrk)
4 stk egg
100 g maisstivelse (maizena)
2 ss vann
topping som nøtter, bær eller peanøttsmør

Fremgangsmåte

  1. Kutt sjokoladen i grove biter.
  2. Varm opp melk sammen med sjokoladebitene i en kjele til de er smeltet ( ca 85 grader ).
  3. Rør sammen egg, maizena og vann i en bolle.
  4. Visp den varme sjokolademelken inn i eggeblandingen. Kok opp blandingen under omrøring til det begynner å boble. La puddingen bobler til du er fornøyd med konsistensen.
  5. Avkjøl proteinpuddingen i en bolle. Dekk til med plastfolie.
    Kokkens tipsØnsker du å fylle pudding i glass, avkjøl puddingen først i 10 minutter.
  6. Etter 1 time er den spiseklar. Nyt proteinpuddingen som den er, eller topp den med nøtter, bær eller peanøttsmør.