Omelett i form

Omelett i form

Noen ganger er det praktisk å lage omeletten i form. Sett den i ovnen på 200 grader og la den stå i 35 minutter. Veldig enkelt!

Se flere tips til deilige omeletter her.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

4 porsjoner

  • 200 g Frisk sjampinjong
  • 6 dl Melk
  • 2 ss Smør
  • 1 stk Grønn squash
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Grønn paprika
  • 1 stk Gul paprika
  • 1 stk Purre
  • 2 båt Hvitløk
  • 10 stk Egg
  • 1 ts Salt
  • 1 krm Pepper
  • 1 dl Gulost (f. eks. Norvegia)

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Finhakk hvitløk. Del squashen på langs og skjær den i skiver. Skjær paprika og purre i strimler.
  3. Skjær soppen i skiver og stek den i panne med litt smør.
  4. Bland alle grønnsakene og finhakket hvitløk i en smurt ildfast form (minimum 25x45 cm).
  5. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Topp formen med revet ost. Kokkens tips:Tilsetter du ett beger cottage cheese i røren, blir omeletten enda saftigere.
  6. Stek eggeformen midt i oven i ca 30 -35 minutter, til den er stivnet.  Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og egg inneholder proteiner av høy kvalitet? Det vil si proteiner som kroppen ikke klarer å lage selv, og som vi trenger å få fra mat og drikke hver dag.

Se flere tips til deilige omeletter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.