Leverpostei

Leverpostei

Leverpostei blir spesielt godt når du lager den selv. Godt som pålegg til frokost, lunsj og kvelds.

Se flere påleggstips her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

  • 500 g Lever av svin
  • 250 g Spekk
  • 200 g Kvernet kalvekjøtt
  • 1 stk Løk
  • 6 stk Ansjosfileter pluss litt av laken
  • 6 ss Hvetemel
  • 2 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 ts Malt allehånde
  • 2 stk Egg
  • 5 dl Lettmelk
  • 0,5 dl Konjakk

Fremgangsmåte:

  1. I vannbad i stekeovn ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
  2. Skyll leveren. Tørk den i kjøkkenpapir. Rens den for hinner og grove årer.
  3. Skjær lever, flesk og løk i små biter. Mal alt på kvern sammen med ansjosfiletene.
  4. Bland i hvetemel, salt, pepper, allehånde og sammenvispet egg.
  5. Tilsett melk og konjakk.
  6. Stek en liten prøvekake i stekepanne for å se om massen er passe salt og krydret.
  7. Fyll røren i smurte former. Sett formene på en plate og stek posteien på nederste rille i ovnen i vannbad ved 150 °C i ca 30 – 45 minutter.
  8. Stikk en kniv midt i posteien for å se om den er gjennomstekt. Saften som siver opp skal være blank.
  9. Leverpostei smaker godt når du serverer den varm med f.eks stekt bacon og sopp til.

Kokkens tips:Om du ønsker en litt fetere og mer smak i leverposteien kan du bruke fløte, nellik, anis, chili og/eller ingefær. Det er også fint å pynte posteien med baconskiver, litt sopp eller ringer av chili.  Se flere påleggstips her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.