Prim av osterester
Har du lurt på hva du skal gjøre med brunostrestene? Hvorfor ikke lage en god hjemmelaget prim av det? På denne måten unngår du også matsvinn.
Ingredienser:
Porsjoner
- 250 g Brunost
- 3 dl Skummet kulturmelk
- 1 ss Sukker
- Meljevning:
- 1 ss Hvetemel
- 2 ss Vann
Fremgangsmåte:
- Samle brunostskalkene i en skål med lokk i kjøleskapet. Ikke bruk plastpose, da vil det mugne.
- Når du har ca. 250 gram, skjærer du skalkene i små biter og tilsett skummet kulturmelk. La det stå på kjøkkenbenken til neste dag.
- Kok opp under omrøring og til osten har løst seg opp. Skru ned varmen og rør videre på svak varme i 30 minutter.
- Smak til med sukker.
- Bland mel og vann til en meljevning som røres inn i primen, kok i 10 minutter til.
- Avkjøl ved å sette pannen i kaldt vann og rør til primen er kald. Dersom en ikke rører til primen er nedkjølt vil primen bli kornet.
Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn. Se andre påleggstips her .