Ostepai med kvargbunn

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Paiskall:
  • 210 g Hvetemel
  • 60 g Smør
  • 1,5 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam) , gjerne mager
  • 0,5 ts Salt
  • 2 ss Vann
  • 1 stk Løk
  • 1 ss Meierismør
  • 150 g Bacon i biter
  • 1 stk Vårløk
  • 150 g Vellagret ost
  • 4 stk Egg
  • 2,5 dl Matfløte
  • 2 ss Frisk gressløk

Fremgangsmåte:

Paiskall:

  1. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk den med en gaffel.
  4. Forstek paiskallet i 15 minutter.Fyll:
  5. Hakk løk og surr den blank i smør .
  6. Sprøstek baconbitene.
  7. Kutt opp vårløken i små biter.
  8. Bland sammen egg, fløte og gressløk.
  9. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.
  10. Server paien lunken med en frisk salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.