Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk den med en gaffel.
Forstek paiskallet i 15 minutter.
Fyll:
Hakk løk og surr den blank i smør .
Sprøstek baconbitene.
Kutt opp vårløken i små biter.
Bland sammen egg, fløte og gressløk.
Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.