Japanske pannekaker

Japanske pannekaker

Overrask med disse superluftige og imponerende pannekakene til helgefrokosten eller til kvelds.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • 25 g Smør
  • 200 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • 0,5 ts Natron
  • 2 stk Eggeplomme
  • 2 ss Sukker
  • 1,5 dl Syrnet melk
  • 1,5 dl Lettmelk
  • 4 stk Eggehvite

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og sett det til side.
  2. Bland siktet hvetemel, bakepulver og natron i en bolle.
  3. Visp sammen eggeplommer og sukker, og rør deretter inn melk og syrnet melk.
  4. Tilsett halvparten av melkeblandingen inn i melet, og visp til du får en klumpfri røre. Tilsett så resten av melken.
  5. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i pannekakerøren før du vender inn de stivpiskede eggehvitene.
  6. Smelt litt smør i en stekepanne. Smør 3-4 kakeringer (ca. 5 cm i diameter) med smør og legg dem i panna. Fyll røren nesten helt opp i kakeringene. Vent til røren har stivnet litt på toppen før du snur kakeringene med en stekespade. Stek så pannekakene på den andre siden.
  7. Ta pannekakene forsiktig ut av ringene og server med lønnesirup.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.