Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Spagetti med ostesaus og grønnsaker

Kjapp, enkel og god hverdagsmiddag.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 båt hvitløk
1 stk brokkoli
2 stk vårløk
150 g grønne erter (frosne)
smør til steking
1 pk babyspinat (100 g)
½ stk sitron (finrevet skall)
100 g spagetti
Ostesaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 dl hvitost
¼ ts salt
¼ ts revet muskatnøtt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk, del brokkolien i små buketter og skjær vårløk i skiver.
  2. Stek ertene i litt smør i en middels varm stekepanne. Tilsett deretter hvitløk, brokkoli og spinat og stek til spinaten har falt sammen og brokkolien er såvidt mør. Ha deretter i vårløk. Smak til med revet sitronskall, salt og pepper.
  3. Kok spagetti som anvist på pakken. Mens pastaen koker lager du ostesausen.

    Ostesaus:

  4. Riv osten.
  5. Smelt smør i en kjele, rør inn melet og spe med melken, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca. 5 minutter, rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i den revne osten. Smak til med salt, pepper og muskat
  6. Bland spaghetti med ostesaus og grønnsaker.