Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum
Denne salaten med ridderost, tomat og pinjekjerner kan benyttes som en spennende og smakfull forrett eller som en litt avansert lunsj.
Ingredienser:
Porsjoner
- Pinjekjerner:
- 1 dl Vann
- 1 dl Salt
- 1 ss Olje
- 30 g Pinjekjerner
- Tomatsalat:
- 5 stk Tomat , gjerne plommetomat
- 1 stk Soltørkede tomater
- 1 stk Sjalottløk
- 0,5 båt Hvitløk
- 2 ss Tomatpuré
- 4 ss Balsamicoeddik
- 3 ss Virgin olivenolje
- 100 g Ridderost , i skiver
- 0,5 dl Frisk basilikum
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte.
- Kok pinjekjernene ca 1 ½ minutt i den mettede saltlaken. Ved å koke nøttene i saltlake, får de god saltsmak tvers gjennom.
- Tørk nøttene og rist dem i litt olje.
- Finkutt sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat og freses det i en kjele sammen med tomatpuré.
- Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.
- Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 °C i ca 2 minutter.
- Skjær plommetomatene i skiver.
- Legg tomatsalaten i taksteinsform på en tallerken, og hell over løkblandingen, sammen med grovhakket basilikum. Dryss over pinjekjernene sammen med ridderosten.
- Pynt eventuelt med basilikumblader og server.