Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum

Tomatsalat med lun ridderost, pinjekjerner og basilikum

Denne salaten med ridderost, tomat og pinjekjerner kan benyttes som en spennende og smakfull forrett eller som en litt avansert lunsj.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Pinjekjerner:
  • 1 dl Vann
  • 1 dl Salt
  • 1 ss Olje
  • 30 g Pinjekjerner
  • Tomatsalat:
  • 5 stk Tomat , gjerne plommetomat
  • 1 stk Soltørkede tomater
  • 1 stk Sjalottløk
  • 0,5 båt Hvitløk
  • 2 ss Tomatpuré
  • 4 ss Balsamicoeddik
  • 3 ss Virgin olivenolje
  • 100 g Ridderost , i skiver
  • 0,5 dl Frisk basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte.
  2. Kok pinjekjernene ca 1 ½ minutt i den mettede saltlaken. Ved å koke nøttene i saltlake, får de god saltsmak tvers gjennom.
  3. Tørk nøttene og rist dem i litt olje.
  4. Finkutt sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat og freses det i en kjele sammen med tomatpuré.
  5. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.
  6. Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 °C i ca 2 minutter.
  7. Skjær plommetomatene i skiver.
  8. Legg tomatsalaten i taksteinsform på en tallerken, og hell over løkblandingen, sammen med grovhakket basilikum. Dryss over pinjekjernene sammen med ridderosten.
  9. Pynt eventuelt med basilikumblader og server.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.