Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte.
Kok pinjekjernene ca 1 ½ minutt i den mettede saltlaken. Ved å koke nøttene i saltlake, får de god saltsmak tvers gjennom.
Tørk nøttene og rist dem i litt olje.
Finkutt sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat og freses det i en kjele sammen med tomatpuré.
Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.
Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 °C i ca 2 minutter.
Skjær plommetomatene i skiver.
Legg tomatsalaten i taksteinsform på en tallerken, og hell over løkblandingen, sammen med grovhakket basilikum. Dryss over pinjekjernene sammen med ridderosten.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.