Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Hjertesalat med bulgur, gresk yoghurt og oliven

Bulgur lages av durumhvete og sammen med salat og dressing får du en salat som metter.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
SALAT:
200 g bulgur
2 dl vann
2 stk hjertesalat
2 stk avokado
8 stk sorte oliven
8 stk rød cherrytomat
DRESSING:
2 dl gresk yoghurt
1 ss karripasta
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron (saft)
1 ss honning
Gressløk eller koriander

Fremgangsmåte

  1. Kok opp lettsaltet vann. Ha bulguren i en bolle og hell over det kokende vannet. Dekk til med plastfolie eller lokk og la bulguren trekke i vannet i ca 15-20 minutter.
  2. Vask hjertesalat, kutt oliven, cherrytomater og avokado i grove biter.
  3. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og bland dressingen sammen med den kokte bulguren. Smak til med salt og pepper.
  4. Tilsett salat, oliven, cherrytomater og avokado og bland forsiktig sammen før servering.
  5. Finhakk frisk gressløk eller koriander og dryss over salaten.