Yoghurt naturell med ulike toppinger

Yoghurt naturell – en ny folkefavoritt

Det er ikke uten grunn at yoghurt naturell har blitt en folkefavoritt de siste årene. Den naturelle yoghurten er sunn og smakfull, lett å variere og kan spises til alle dagens måltider, fra frokost til kvelds.

Yoghurt naturell inneholder ofte lite fett og er helt uten tilsatt sukker. Dette gir deg mulighet til å smaksette den selv og i større grad ha kontroll på sukkermengdene. Ren yoghurt naturell er frisk og litt syrlig. Ønsker du en søtere yoghurt kan du tilsette en mos av frukt og bær eller røre inn litt syltetøy. Litt honning eller sirup er også en mulighet. Når det kommer til topping er det bare fantasien som setter grenser. Smak deg frem med frukt, bær, nøtter, frø, kornblandinger, krydder, urter og alt annet deilig du har tilgjengelig. Under finner du noen av våre favoritter, kanskje blir en av dem din også?

Visste du at utvalget av yoghurt uten tilsatt sukker aldri har vært større? Les mer om sukkerinnhold i yoghurt.

Yoghurt naturell toppet med friske bær og hakkede nøtter.

Tips: Spiser du yoghurt med litt nøtter og frø kan du bevare metthetsfølelsen litt lenger. I tillegg komplimenterer nøtter og frø næringsstoffene i yoghurten ved å blant annet tilføre fiber som gjør dette til et sunt og komplett måltid.

Yoghurt med banan, bringebær og mandler.

Tips: Banan er nydelig i kombinasjon med yoghurt naturell. De søte bananbitene mot den friske og syrlige yoghurten gjør at behovet for annen søtning forsvinner. Dette er ofte en sikker vinner hos barna.

Yoghurt med eple, kanel, rosiner og agavesirup.

Tips: Sirup inneholder mye sukker, så her gjelder det å være litt bevisst på mengden. Eple og kanel er en kjent kombinasjon i mange desserter, og med litt sirup på toppen kan kanskje dette være redningen neste gang søtsuget melder seg?

Yoghurt med nektarin, honning og frø.

Tips: En skål med yoghurt kan gi deg en av tre porsjoner med meieriprodukter som er anbefalt hver dag. Dette bidrar til å sikre inntaket ditt av jod og kalsium. Toppet med deilig frukt, får du fort i deg en av fem anbefalte frukt og grønnsaker også.

Les mer om kveldsmat!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.