Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Curry linsesalat med grønn asparges

Lei av kjedelig dressinger ? Prøv vår oppskrift med belgvekster og asparges!
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
SALAT:
1 boks hermetiske linser
1 boks hermetiske kikerter
1 bunt grønn frisk asparges
1 stk hjertesalat
DRESSING:
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 dl solsikkeolje
2 ss solsikkekjerner
1 ss grov sennep
1 ts rød thai curry paste
1 stk sitron (saft)
alt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll ferdigkokt linser og kikerter i kaldt vann og la disse renne godt av.
  2. Vask og finstrimle hjertesalat.
  3. Skjær asparges i mindre biter, og kok i saltvann i 10 sekunder. Avkjøl i isvann.
  4. Bland alle ingrediensene til dressingen i ca. 10 sekunder med hjelp av en foodprosessor eller stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  5. Bland linser, kikerter, hjertesalat og grønn asparges med dressingen og topp med aspargestopper, kokte kikerterter eller finhakket gressløk.