Salat på glass: Meksikansk salat

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Syltet rødløk:
  • 0,5 stk Rødløk
  • 2 dl Vann
  • 1 dl Sukker
  • 0,5 dl Eddik, 7 %
  • Guacamole:
  • 2 stk Avokado
  • 1 ss Lettrømme
  • 1 båt Hvitløk
  • 1 ss Lime
  • 2 ss Frisk koriander
  • 1 boks Hermetiske sorte bønner
  • 0,5 ts Malt spisskummen
  • 0,5 ts Malt koriander
  • 0,25 ts Malt chilipepper
  • 0,5 stk Slangeagurk
  • 1 stk Mango
  • 100 gram Gulost
  • 0,5 pk Ruccola
  • Salat:

Fremgangsmåte:

Syltet rødløk:

  1. Skjær rødløk i tynne skiver og ha dem i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
  3. La løken trekke i eddiklaken til den har blitt avkjølt og hell deretter av laken.Guacamole:
  4. Lag guacamole ved å blande alle ingrediensene sammen. Kjør glatt med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.Salat:
  5. Stek bønnene i litt olje sammen med krydder. Tilsett finhakket koriander og sett til side.
  6. Skjær mango, agurk og ost i terninger. Grovhakk ruccola.
  7. Lag salaten ved å legge ingrediensene lagvis i et glass med lokk. Start med guacamolen og fortsett med agurk og syltet rødløk. Legg deretter i bønner, mango og ost. Topp med ruccola og sett lokk på glasset.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.