Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Salat på glass- byggrynsalat

Salat på glass er perfekt for deg som vil ha noe sunt å spise, selv når du er på farten.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
Syltet rødlål:
¼ stk rødkål
2 dl vann
1 dl eddik, 7 %
½ dl sukker
Dressing:
2 dl cottage cheese
2 dl gresk yoghurt
1 båt hvitløk
½ ss sitron
salt og pepper
2 dl byggryn
1 stk grønnsakbuljong (terning)
½ stk brokkoli
1 stk hjertesalat
en nevne tørket tranebær
en neve hakkede mandler

Fremgangsmåte

Syltet rødkål:

  1. Skjær rødkål i tynne strimler og ha dem i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over kålen.
  3. La kålen trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt, og hell deretter av eddikblandingen.

    Dressing:

  4. Lag dressingen ved å blande cottage cheese, yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.
  5. Kok byggryn etter anvisning på pakken sammen med buljongterningen.
  6. Rens og del brokkolien og kok den i et par minutter. La vannet renne godt av.
  7. Hakk hjertesalaten i grove biter og finhakk mandlene.
  8. Ha dressingen nederst i et glass med lokk. Legg deretter i syltet kål og brokkoli. Fortsett med byggryn og deretter mandler og tørket tranebær. Avslutt med hjertesalat og sett på lokk.