Skjær rødkål i tynne strimler og ha dem i en bolle.
Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over kålen.
La kålen trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt, og hell deretter av eddikblandingen.
Dressing:
Lag dressingen ved å blande cottage cheese, yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.
Kok byggryn etter anvisning på pakken sammen med buljongterningen.
Rens og del brokkolien og kok den i et par minutter. La vannet renne godt av.
Hakk hjertesalaten i grove biter og finhakk mandlene.
Ha dressingen nederst i et glass med lokk. Legg deretter i syltet kål og brokkoli. Fortsett med byggryn og deretter mandler og tørket tranebær. Avslutt med hjertesalat og sett på lokk.
Når listen over NEI-mat blir stadig lengre er det fint å vite at det finnes noen solide råd det er trygt å lytte til. Vanlig mat er bra nok, både for deg og for barna dine.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.