tre glass med byggrynsalat

Salat på glass- byggrynsalat

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • Syltet rødkål:
  • 0,25 stk Rødkål
  • 2 dl Vann
  • 1 dl Eddik, 7 %
  • 0,5 dl Sukker
  • Dressing:
  • 2 dl Cottage cheese
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • 1 båt Hvitløk
  • 0,5 ss Sitron
  • 2 dl Byggryn
  • 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 stk Brokkoli
  • 1 stk Hjertesalat

Fremgangsmåte:

Syltet rødkål:

  1. Skjær rødkål i tynne strimler og ha dem i en bolle.
  2. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over kålen.
  3. La kålen trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt, og hell deretter av eddikblandingen.Dressing:
  4. Lag dressingen ved å blande cottage cheese, yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.
  5. Kok byggryn etter anvisning på pakken sammen med buljongterningen.
  6. Rens og del brokkolien og kok den i et par minutter. La vannet renne godt av.
  7. Hakk hjertesalaten i grove biter og finhakk mandlene.
  8. Ha dressingen nederst i et glass med lokk. Legg deretter i syltet kål og brokkoli. Fortsett med byggryn og deretter mandler og tørket tranebær. Avslutt med hjertesalat og sett på lokk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.