Salat på glass- byggrynsalat
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- Syltet rødkål:
- 0,25 stk Rødkål
- 2 dl Vann
- 1 dl Eddik, 7 %
- 0,5 dl Sukker
- Dressing:
- 2 dl Cottage cheese
- 2 dl Yoghurt naturell
- 1 båt Hvitløk
- 0,5 ss Sitron
- 2 dl Byggryn
- 1 stk Grønnsakbuljong (terning)
- 0,5 stk Brokkoli
- 1 stk Hjertesalat
Fremgangsmåte:
Syltet rødkål:
- Skjær rødkål i tynne strimler og ha dem i en bolle.
- Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over kålen.
- La kålen trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt, og hell deretter av eddikblandingen.Dressing:
- Lag dressingen ved å blande cottage cheese, yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Kok byggryn etter anvisning på pakken sammen med buljongterningen.
- Rens og del brokkolien og kok den i et par minutter. La vannet renne godt av.
- Hakk hjertesalaten i grove biter og finhakk mandlene.
- Ha dressingen nederst i et glass med lokk. Legg deretter i syltet kål og brokkoli. Fortsett med byggryn og deretter mandler og tørket tranebær. Avslutt med hjertesalat og sett på lokk.