Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bordstabel

Bordstabel inneholder få ingredienser og er toppet med et nydelig mandelfyll. En av julens favoritter.

Se flere tradisjonelle julekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 40 stk
1 stk egg
125 g sukker
1 ss kremfløte
125 g meierismør
250 g hvetemel
Fyll:
2 stk eggehvite
3 ss sukker
125 g skåldede, malte mandler

Fremgangsmåte

  1. Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
  2. Smuldre smøret i det meste av melet.
  3. Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  5. Lag fyllet ved å piske eggehvitene nesten stive. Tilsett sukkeret og pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.
  6. Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca. 2 mm tykk.
  7. Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 3 x 10 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene, gjerne ved bruk av en sprøytepose.
  8. Stek kakene til de er lys gylne, og avkjøl dem på rist.

Se flere tradisjonelle julekaker her.