Egg og sukker piskes til eggedosis, tilsett fløten mot slutten av piskingen.
Smuldre smøret i det meste av melet.
Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Lag fyllet ved å piske eggehvitene nesten stive. Tilsett sukkeret og pisk til det blir en luftig marengs. Rør forsiktig inn de malte skåldede mandlene.
Kjevle ut deigen til en tynn, rektangulær leiv, ca. 2 mm tykk.
Skjær ut kakene med en bakkelsspore, ca. 3 x 10 cm størrelse. Legg på en stripe fyll langs midten av kakene, gjerne ved bruk av en sprøytepose.
Stek kakene til de er lys gylne, og avkjøl dem på rist.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Når listen over NEI-mat blir stadig lengre er det fint å vite at det finnes noen solide råd det er trygt å lytte til. Vanlig mat er bra nok, både for deg og for barna dine.