Kanelpinner

Kanelpinner

Kanelpinner er smaken av jul. Pinnene rulles i sukker og kanel, og tar bare 10 minutter i ovnen.

Se flere deilige julekaker her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 40 stk.

  • 200 g Smør
  • 100 g Melis
  • 300 g Hvetemel
  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 stk Eggehvite
  • 2 ss Sukker
  • 1 ss Malt kanel

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemelet og eggeplomme og rør dette raskt inn i deigen.
  3. Trill deigen til fingertykke pølser, og del dem i ca 6 cm lange pinner.
  4. Rull pinnene først i eggehvite og deretter i en blanding av sukker og kanel.
  5. Stekes i ca 10 minutter midt i ovnen. Kokkens tips:Melis bør ikke erstattes med sukker, da vil ikke deigen henge så godt sammen.Kanelpinner smaker veldig godt med melk til.

Se flere deilige julekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.