Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kanelpinner

Kanelpinner er smaken av jul. Pinnene rulles i sukker og kanel, og tar bare 10 minutter i ovnen.

Se flere deilige julekaker her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 40 stk
200 g smør
100 g melis
300 g hvetemel
1 stk eggeplomme
1 stk eggehvite
2 ss sukker
1 ss malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Rør smør og melis hvitt og luftig. Tilsett hvetemelet og eggeplomme og rør dette raskt inn i deigen.
  3. Trill deigen til fingertykke pølser, og del dem i ca 6 cm lange pinner.
  4. Rull pinnene først i eggehvite og deretter i en blanding av sukker og kanel.
  5. Stekes i ca 10 minutter midt i ovnen.
    Kokkens tips

    Melis bør ikke erstattes med sukker, da vil ikke deigen henge så godt sammen.

    Kanelpinner smaker veldig godt med melk til.

 Se flere deilige julekaker her.