Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Marvpostei

Marvpostei er småkaker som er ypperlig til julebordet. De inneholder den tradisjonelle mandelmassen og blir garantert en suksess.

Se flere deilige julekaker her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 22 stk
150 g smør
150 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ dl vann
1 ss konjakk
Mandelmasse:
150 g malte mandler
125 g melis
3 stk eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel. Rør i eggeplomme og væske. La deigen hvile kaldt i 30 minutter.
  2. Lag mandelmasse ved å blande malte mandler og melis med stivpiskede eggehviter. Legg 1/5 del av deigen kaldt.
  3. Kjevle ut resten og kle godt smurte sandkakeformer med deigen. Fyll i mandelmasse.
  4. Kjevle den avkjølte deigen på ett melet bakebord og skjær ut smale strimler med bakkelsspore. Legg to strimler i kors over kakene.
  5. Stek marvposteiene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
  6. Disse kakene er så tunge av fyll at de kan bli råstekte under. Derfor er det viktig at de stekes på nederste rille i stekeovnen. Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
Kokkens tips

Marvposteideigen kan også brukes til å lage sandkaker. Disse kan fylles med multekrem, vispet krem med bringebær eller sjokoladekrem.

Se flere deilige julekaker her.