Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Brokkolisuppe med reker

Prøv en annerledes brokkolisuppe! Denne suppen serveres kald med reker og vellagret ost.

Se flere deilige supper her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk middels store potet
300 g brokkoli
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl lettrømme
½ krm kajennepepper
½ ts salt
Tilbehør:
300 g rensede reker
100 g lettkokt brokkoli
2 stk baguette eller nyristet brød
100 g vellagret ost

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær potetene i mindre biter. Skjær brokkolien i små buketter.
  2. Kok poteter og brokkoli i buljongen i 10 - 15 minutter.
  3. Sil fra ca halvparten av buljongen og ta vare på den. Kjør resten i en foodprosessor til det blir en glatt puré.
  4. Avkjøl puréen og bland i rømmen. Spe med resten av buljongen til en passe suppekonsistens.
  5. Smak til med kajennepepper og litt salt om nødvendig.
  6. Sett suppen noen timer til kjøling før den serveres.
  7. Legg rikelig med reker og lettkokte brokkolibuketter i hver suppetallerken, og server med brød og ost.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til suppen så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige supper her.