Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Indisk kyllingsuppe

En deilig og varmende suppe med en "touch" av India.

Se flere spennende supper her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk kyllingfilet
2 ss smør
1 stk stor løk
1 båt hvitløk
½ stk rød chili
1 ts revet frisk ingefær
1 ss hot curry
3 stk gulrot
2 stk eple
6 dl vann
4 dl matfløte
1 ss maisstivelse (maizena)
1 dl melk
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i biter og stek dem i smør i en stekepanne.
  2. Hakk løk, hvitløk og chili, riv ingefær. Grovriv gulrot og eple.  
  3. Smelt smør i en stor kjele og ha i currypulver.
  4. Tilsett hvitløk, chili, ingefær og løk og la det hele surre til løken blir myk.
  5. Tilsett gulrot, eple og vann. La det koke i ca 5 minutter.
  6. Tilsett matfløte.
  7. Rør ut maizena i melk og jevn suppen med maizena.
  8. Kjør suppen lett med en stavmikser eller i en foodprosessor, hvis du ønsker en litt glattere konsistens (det er godt hvis det er igjen litt biter).
  9. Smak til med salt og pepper, og legg i kyllingbitene.
    Kokkens tipsServeres med rikelig finklippet frisk koriander og nanbrød.

Se flere spennende supper her.