Brenneslesuppe

Lag spennende suppe fra naturens eget spiskammer. Rask og enkel suppe med brennesle.

Se flere spennende supper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 400 g Brennesle ,vasket
  • 2 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
  • 2 ss Smør
  • 4 dl Vann
  • 4 dl Matfløte
  • 0,5 stk Sitron (saft)

Fremgangsmåte:

  1. Vask brennesle.
  2. Skrell og kutt løk, hvitløk og sellerirot i mindre biter.
  3. Smelt smør i en kjele, tilsett løk, hvitløk og sellerirot, og la det hele surre i 5 minutter.
  4. Tilsett vann og fløte, og kok opp.
  5. Smak til med salt og pepper. Ha deretter i brennesle og la det hele få et rask oppkok.
  6. Kjør suppen glatt med en stavmikser, hell suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronsaft.

Kokkens tips:Server suppen som en forrett eller liten lunsjrett. Den smaker nydelig med rundstykker eller toast til. Se flere spennende supper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.