Kremet rotgrønnsakssuppe

Friske norske rotgrønnsaker blir enkelt til den beste suppen. Det er bare å nyte.

Se flere deilige vegetarsupper her

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 2 stk Gulrot
  • 50 g Knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk Persillerot
  • 5 dl Vann
  • 5 dl Melk
  • 2 ss Smør
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 1 ts Salt
  • 1 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte:

  1. Rens grønsakene og kutt disse i mindre biter.
  2. Kok dem møre i vann og tilsett melk og smør mot slutten av koketiden.
  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Topp suppen med kvarg og pynt med friske urter hvis ønskelig.

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.