Asparges i fløtesaus

Asparges er vårens og sommerens deiligste grønnsak. Prøv den på grillen eller i stekeovnen.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 bunt Grønn frisk asparges
  • 1 dl Pinjekjerner
  • 3 dl Kremfløte eller matfløte
  • 3 ss Frisk timian , evt oregano eller basilikum

Fremgangsmåte:

  1. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesen eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell så den nederste delen av stilken.
  2. Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
  3. Legg aspargesen i en ildfast form og hell fløte over. Strø timian og pinjekjerner på toppen.
  4. Kvern salt og pepper over og sett formen i ovnen i ca 10-15 minutter, til aspargesen er mør.

Kokkens tips:Denne retten kan enkelt lages på grillen også. Da lager du en kurv av aluminiumsfolie og legger aspargesen i, før du heller i fløte og tilsetter de resterende ingrediensene. legg aluminiumskurven på grillen, og la den grilles til aspargesen er mør, ca 10-15 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.