Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fylt paprika

Fylt paprika smaker godt til både kjøtt og fisk, eller som en liten snacks en deilig sommerdag.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 ss smør
175 g couscous
4 stk store rød paprika
2 båt hvitløk
1 stk løk
1 stk grønn squash
1 stk sitron
4 ss frisk basilikum
salt og pepper
200 g revet gulost (f. eks Cheddar)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. 
  2. Kok opp 3 dl grønnsakbuljong og tilsett 2 ss smør.
  3. Når vannet koker tilsetter du couscous. Rør i kjelen og trekk den av platen. Sett på lokk og la couscousen trekke i 10 minutter.
  4. Del fire store paprika i to på langs og ta ut kjernehuset.
  5. Finhakk hvitløk og løk. Kutt squashen i små terninger, og riv skallet av en sitron.
  6. Hell couscousen over i en stor bolle og tilsett hvitløk, løk, squash, sitronskall og basilikum.
  7. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  8. Fordel blandingen i de delte paprikaene og dryss revet ost over.
  9. Paprikaene bakes i ovnen i ca. 20 minutter eller pakk den inn i aluminiumsfolie og legges på grillen. Pass på at osten ikke berører aluminiumsfolien.