Kald rømmesaus

Kald rømmesaus

En favoritt på pizza, men egner seg også godt til blant annet grillmat og fisk. Ha gjerne i litt krydder, som hvitløk eller chili.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Lettrømme eller kvarg
  • 1 dl Yoghurt naturell
  • 1 ts Eddik, 7 % eller sitronsaft
  • 0,5 ts Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Bland alt og smak til sausen med salt og pepper.
  2. La gjerne sausen stå omlag en time i kjøleskap så smakene setter seg.
  3. Serveres til fisk, pizza, grønnsaksretter eller grillmat.

Kokkens tips:Denne sausen kan brukes som en grunnsaus for andre kalde sauser. Smak da eventuelt til med finhakkede friske urter. Til kald fisk smaker det for eksempel godt med litt revet pepperrot i sausen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.