Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grønnsakstuing

Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig og lag en deilig stuing. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g rotgrønnsaker (f.eks gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk)
1 stk purre
1 ss smør
2 ss hvetemel
3 ½ dl lettmelk
1 ts salt
½ ts muskatblomme

Fremgangsmåte

  1. Vask, rens og skjær grønnsakene i terninger.
  2. Kok grønnsakene lett møre i vann, hell av vannet og sett til side.
  3. Smelt smøret, dryss i melet og spe med melk. Gi sausen et oppkok under omrøring før du tilsetter de kokte grønnsakene.
  4. Smak til med krydder.
Kokkens tips

For en enda enklere variant kan du fint bruke frosne grønnsaker.