Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vafler med røkelaks og crème fraîche

Servér røkelaksen på grove vafler og topp med syrlig crème fraîche og finhakket gressløk og sjalottløk. 

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
Vafler:
2 dl hvetemel
2 dl havremel
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør
400 g røkelaks
2 stk sjalottløk
gressløk (til servering)
crème fraîche (til servering)

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret.
  2. Ha mel, salt og bakepulver i en bakebolle.
  3. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
  4. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. La røren svelle i 15 - 20 minutter.
  5. Stek vaflene til de er gyldne og avkjøl på rist.
  6. Finhakk sjalottløk og gressløk.
  7. Legg skiver av røkelaks på vaflene. Topp med finhakket sjalottløk, gressløk og crème fraîche.

Se flere deilige vaffeloppskrifter her.