Melk som helles fra mugge til glass

Tre gode grunner til å velge melk som del av kveldsmaten!

Mange setter pris på et glass melk som del av kveldsmaten, og her er tre gode grunner for å fortsette– eller begynne – med det:

  • Melk og meieriprodukter inneholder aminosyren tryptofan, som kan bidra til en søvndyssende virkning. Tryptofan brukes av kroppen i dannelsen av serotonin, som så brukes til å lage melatonin. Melatonin er kroppens søvnhormon, og fordi utskillelsen skjer under mørke kalles også melatonin for mørkehormonet. Forskning viser at kalsium også bidrar i omdannelsen av tryptofan til serotonin og melatonin, og melk inneholder mye kalsium. Melk inneholder også magnesium og B-vitaminer, som også kan bidra til en søvndyssende effekt. Les mer om hvorfor varm melk med honning er bra for nattesøvnen.
  • Ved å inkludere et glass melk, yoghurt eller ost i kveldsmaten får du en av de anbefalte porsjonene som inngår i 3 om dagen. 3 om dagen bidrar til å dekke ditt daglige behov for flere ulike næringsstoffer. Les mer om hvorfor vi trenger 3 om dagen.
  • Sist, men ikke minst: Melk smaker godt, og det er utallige variasjonsmuligheter! Melk i glass, yoghurt og kornblanding, kvarg med frukt, cottage cheese med bær, dipp til grønnsaker, knekkebrød med ost, ostesmørbrød, grove vafler, sjokomelk – det er bare å velge og vrake. Du finner massevis av inspirasjon og gode oppskrifter her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.