Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sjokoladebomber til varm kakao

Garantert en annerledes måte å servere kakao på! Hell varm melk over sjokoladebomben og nyt synet av sjokolade som smelter og marshmallows som flyter til topps.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

3
1 porsjon gir 3 stk
200 g mørk kokesjokolade
en håndfull marshmallows
7 ½ dl melk
50 g melkesjokolade (til servering)

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk 130 gram sjokolade og ha det i en bolle. Sett bollen med sjokoladen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet. Rør gjerne litt underveis mens sjokoladen smelter.
  2. Ta bollen bort fra det varme vannet, finhakk resten av sjokoladen, og tilsett mens du rører til sjokoladen er glatt. 
  3. La sjokoladen kjøle seg ned på kjøkkenbenken til den begynner å bli litt fastere. 
  4. Smør 6 silikonformer med sjokoladen. Du kan bruke baksiden på en teskje eller en bakepensel til dette. Spar litt av sjokoladen til senere.
  5. Sett formen kaldt til sjokoladen har stivnet helt, cirka 30 minutter. 
  6. Press deretter forsiktig sjokoladen ut av formene.
  7. Ha mini-marshmallows i den ene halvdelen. Ha litt smeltet sjokolade langs kanten på den tomme sjokoladeformen, og press kantene lett sammen. Gjenta med alle sjokoladekulene. 
  8. La sjokoladebombene stå i kjøleskapet i cirka 30 minutter. 
  9. Legg en sjokoladebombe i et krus, fyll opp med varm melk og rør godt. 
  10. Servér gjerne med litt revet melkesjokolade på toppen.