Smaksatt melk er et godt supplement til den vanlige melken. Noen smaksatte melkeprodukter er laktosereduserte og kan derfor også drikkes av de med laktoseintoleranse. Smaksatt melk har i tillegg ofte lang holdbarhet.
Det finnes mange ulike typer smaksatt melk på det norske markedet. Det er flest varianter av sjokolademelk, men vi har også melk med smak av jordbær og bringebær. For at den smaksatte melken skal være jevn (homogen) blir det tilsatt stabilisator (karragenan, karboksymetylcellulose) til melken. Dette sørger blant annet for at tilsatt kakao i sjokolademelk ikke så lett synker til bunnen ved lagring. Smaksatt melk med rosa farge blir gjerne tilsatt fargestoff (rødbetfarge).
Den smaksatte melken er varmebehandlet ved ulike temperaturer. Varmebehandling av melk er påbudt ved butikksalg i Norge og gjøres for å forhindre at eventuelle sykdomsfremkallende bakterier er tilstede i melken og for å øke holdbarheten. Melken blir minimum oppvarmet til 72 °C i 15 sekunder. Dette kalles lavpasteurisering og er en skånsom varmebehandling. Andre former for varmebehandling er høypasteurisering (85-100 °C i 20 sekunder) eller behandling ved ultrahøy temperatur (UHT-behandling, 145 °C i 1 sekund).