Noen yoghurter er syrnet med probiotiske melkesyrebakterier, bakterier som naturlig hører hjemme i en sunn tarmflora.
Noen av bakteriene som finnes i enkelte typer yoghurt er per i dag blant de mest omfattende studerte melkesyrebakteriene, for eksempel enkelte varianter av Lactobacillus rhamnosus og Lactobacillus reuteri. I Norge er enkelte meieriprodukter tilsatt slike bakterier, som naturlig hører hjemme i en sunn mageflora. Lactobacillus acidophilus og Lactobacillus bifidus er de vanligste melkesyrebakteriene. Disse er også kjent som A- og B-bakterier. Det forskes mye for å finne ut om ulike bakteriene kan ha gunstige effekter på fordøyelse og immunforsvar.
Bakterier er en naturlig del av menneskekroppen, og de fleste bakteriene befinner seg i tarmen. Probiotisk yoghurt er syrnet med melkesyrebakterier som naturlig hører hjemme i en sunn tarmflora. Betydningen av en sunn flora i magen utredes i dag i mange forskningstudier.
Vitenskapskomitéen for mattrygghet og Mattilsynet har konkludert med at produkter tilsatt probiotiske melkesyrebakterier ikke bør brukes til syke personer eller til friske sped- og småbarn før de har fylt ett år. Produkter tilsatt disse melkesyrebakterier bør brukes i begrensede mengder (én porsjon daglig) etter dette. For barn over tre år og voksne er det ingen øvre inntaksgrense.
Ulike varianter av probiotisk syrnet melk og yoghurt er også tilsatt fiber, blant i noen typer BioQ og Biola