Smuldre gjæren i en bakebolle, hell lunken melk over gjæren og rør ut.
Tilsett olje, hvetekli, havregryn og hvetemel. Arbeid deigen for hånd eller i maskin på lav hastighet i 5 minutter.
Tilsett maltekstrakt og salt og elt videre i 10 minutter.
Dryss litt mel over deigen, dekk til og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.
Kna deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Legg brødet i en smurt bakeform.
Dekk til brødet og etterhev i 30 minutter.
Skjær et par snitt i brødet med en skarp kniv, og stek på nederste rille i ovnen ved 230 °C i omlag 10 minutter. Senk varmen til 185 °C og stek videre i ca. 30 minutter.
Avkjøl brødet på rist uten å dekke til. Da beholdes den gode, sprø skorpen. 3 om dagen-tipsHelsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.
Mange elsker brunost og med god grunn. Det er et smaksrikt pålegg som også gir oss et viktig tilskudd av noen næringsstoffer vi ellers har få kilder til.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.