havregrynsrundstykker

Havrerundstykker

Nystekte havrerundstykker smaker nydelig. Servér med godt pålegg og et glass iskald melk.

Se flere smakfulle rundsykker her

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 12 stk.

  • 240 g Hvetemel
  • 300 g Havregryn
  • 60 g Hvetekli
  • 1 pk Tørrgjær
  • 6 dl Lettmelk
  • 4 ss Rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Bland hvetemel, havregryn, hvetekli og gjær i en bolle
  2. Tilsett lunken melk og raspsolje, og elt deigen for hånd eller i maskin på lav hastighet i 5 minutter.
  3. Tilsett salt og elt videre i 10 minutter.
  4. Dryss litt mel over deigen, dekk til og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.
  5. Ha deigen på en kjøkkenbenk eller bakeplate strødd med hvetemel. Deigen skal være ganske klissete. Form rundstykker og sett dem på et brett kledd med bakepapir.
  6. Etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss over havregryn.
  7. Stek ved 220 grader i cirka 10 minutter.
  8. Avkjøl rundstykkene på rist. Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på rundstykket med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle rundstykker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.