Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Havregrynsbrød

Nystekt grovbrød med havregryn smaker nydelig. Servér med godt pålegg og et glass iskald melk.

Se flere smakfulle brød her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 1 stk
25 g gjær
3 dl lettmelk
2 ss rapsolje eller annen nøytral olje
30 g hvetekli
150 g havregryn
120 g hvetemel
20 g maltekstrakt (kan sløyfes)
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell lunken melk over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett olje, hvetekli, havregryn og hvetemel. Arbeid deigen for hånd eller i maskin på lav hastighet i 5 minutter.
  3. Tilsett maltekstrakt og salt og elt videre i 10 minutter.
  4. Dryss litt mel over deigen, dekk til og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.
  5. Kna deigen på bakebordet. Tilsett mer mel om nødvendig. Legg brødet i en smurt bakeform. 
  6. Dekk til brødet og etterhev i 30 minutter.
  7. Skjær et par snitt i brødet med en skarp kniv, og stek på nederste rille i ovnen ved 230 °C i omlag 10 minutter. Senk varmen til 185 °C og stek videre i ca. 30 minutter.
  8. Avkjøl brødet på rist uten å dekke til. Da beholdes den gode, sprø skorpen.
    3 om dagen-tipsHelsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere smakfulle brød her.