Sandwichkake og et glass melk

Sandwichkake

Lag en sunn og god smørbrødkake, med mye godt pålegg.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 12 stk.

  • Brød:
  • 50 g Gjær
  • 50 g Smør
  • 5 dl Melk
  • 1 stk Egg
  • 500 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Smuldre gjær i en bakebollen. Smelt smøret, ha i melken, og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
  2. Ha i sammenvispet egg. Ha i mel og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet, og kna den lett. Form deigen til en stor rund bolle. Legg deigen i en smurt springform på 24 cm. Hev under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt valmuefrø.
  5. Stek i stekeovnen på 225 ° C i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Del kaken i tre lag og fyll med kremost, salat, skinkeost, paprika, gulost, tomat, reddiker og agurk, eller noe annet godt du liker.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til dette brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.