Sandwichkake
Lag en sunn og god smørbrødkake, med mye godt pålegg.
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- Brød:
- 50 g Gjær
- 50 g Smør
- 5 dl Melk
- 1 stk Egg
- 500 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjær i en bakebollen. Smelt smøret, ha i melken, og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
- Ha i sammenvispet egg. Ha i mel og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på lunt sted i ca. 20 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, og kna den lett. Form deigen til en stor rund bolle. Legg deigen i en smurt springform på 24 cm. Hev under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og dryss eventuelt på litt valmuefrø.
- Stek i stekeovnen på 225 ° C i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Del kaken i tre lag og fyll med kremost, salat, skinkeost, paprika, gulost, tomat, reddiker og agurk, eller noe annet godt du liker.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass melk til dette brødet så får du i deg 1 av 3 om dagen.