MELK_ADVENTSKRANS_02

Adventskrans

Den første søndagen i advent regnes som første dag i kirkeåret. Bak denne deilige adventskransen til feiringen.

Se oppskrifter på julens deiligste kaker her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 100 g Meierismør
  • 3,5 dl Melk
  • 50 g Gjær
  • 2 stk Egg
  • 500 g Hvetemel
  • 100 g Sukker
  • 1 g Safran

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Kransen kan gjerne fylles med rosiner eller en blanding av smør, sukker og kanel. Smør eventuelt på melisglasur før du setter fire lys i kransen.

  1. Smelt smøret og ha i melken.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den sammen med safran ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Tilsett resten av melkeblandingen og visp inn ett egg. Kokkens tips:I stedet for safran kan du bruke gurkemeie (1 g safran = 0,25 ts gurkemeie). Det får ikke den samme smaken, men bakverket blir gult.
  3. Tilsett mel og sukker og elt deigen godt.
  4. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
  5. Del deigen i 3 like deler som du ruller til pølser, og fletter sammen. Legg fletten i en sirkel på stekebrett med bakepapir.
  6. Sett kringlen til heving under plast på lunt sted, ca. 30 minutter.
  7. Visp sammen det andre egget og pensle kringlen før den stekes ved 225 °C i ca. 20 minutter midt i ovnen.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til adventskransen så får du i deg 1 av 3 om dagen Se oppskrifter på julens deiligste kaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.