Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Klippekrans med kanel

Nybakt klippekrans med deilig kanelfyll er populært både til kaffen og til fest. Kransen, som også kalles bladkrans tar seg flott ut på kakebordet.

Se flere deilige kringler her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 15 stk
150 g smør
5 dl helmelk
1 pk gjær
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
850 g hvetemel
1 stk egg
Fyll
200 g smør
1 dl sukker
3 ss malt kanel

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Klippekransen kan gjerne fryses. Varm den opp på svak varme rett fra fryseren. Smaker som nybakt!

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La den heve til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv.

    Fyll:

  7. Smør romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  8. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  9. Legg rullen i en ring på en bakepapirkledd stekeplate. Klipp ca 1 cm tykke snitt nesten gjennom hele rullen og legg annenhver til høyre og venstre side.
  10. Etterhev kransen på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  11. Pensle kransen med egg før den settes i stekeovnen. Kransen steks ved 200 °C på nederste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist. 
Kokkens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til klippekransen så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere deilige kringler her.