Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostemuffins med edamer og tyttebær

Bak saftige muffins med smakfull edamer og syrlige tyttebær. Godt til helgekosen eller i matpakken.

Se flere deilige matmuffins her.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
150 g edamer
4 stk egg
1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
300 g hvetemel
300 g sammalt hvete, grov
1 ss bakepulver
1 ts salt
3 ss tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

  1. Riv edamer.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at edamer er en halvfast ost med lavt vanninnhold? Det gjør at denne osten egner seg godt til lagring (0-4 °C).
  2. Visp sammen egg og kvarg, og bland deretter inn mel, salt og bakepulver.
  3. Rør deretter i osten. Tilsett tyttebærsyltetøy og rør forsiktig to ganger i muffinsrøren.
  4. Legg røren i et smurt muffinsbrett eller i store papirformer. Stek midt i ovnen ved 200° C i minst 20 minutter.
  5. Avjøl på rist og servèr matmuffinsene lune. 
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til muffinsene så får du i deg 1 av 3 om dagen. 

     Se flere deilige matmuffins her.