Grove havrerundstykker

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 18 stk.

  • 1 l Lettmelk
  • 540 g Hvetemel
  • 320 g Havregryn
  • 70 g Hvetekli
  • 1 pk Tørrgjær
  • 0,5 dl Rapsolje
  • 2 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Varm melk til den er fingervarm.
  2. Bland sammen hvetemel, havregryn, hvetekli og gjær.
  3. Tilsett melk og olje, og bland godt sammen. Tilsett deretter salt.
  4. Elt deigen i cirka 10 minutter, dekk til bakebollen, og sett til heving til deigen har dobbelt størrelse.
  5. Ha deigen på en melet benkeplate, og del deigen i 18 like store emner. Trill til runde boller, og la rundstykkene etterheve, cirka 30 minutter.
  6. Pensle med egg, strø over med litt havregryn, og stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 10-15 minutter.
  7. Avkjøl på rist.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.