Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Grove havrerundstykker

Saftige, myke og deilige rundstykker med havregryn. Smaker ekstra godt nystekte med brunost og et glass melk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 18 stk
1 l lettmelk
540 g hvetemel
320 g havregryn
70 g hvetekli
1 pk tørrgjær
½ dl rapsolje
2 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Varm melk til den er fingervarm. 
  2. Bland sammen hvetemel, havregryn, hvetekli og gjær. 
  3. Tilsett melk og olje, og bland godt sammen. Tilsett deretter salt. 
  4. Elt deigen i cirka 10 minutter, dekk til bakebollen, og sett til heving til deigen har dobbelt størrelse. 
  5. Ha deigen på en melet benkeplate, og del deigen i 18 like store emner. Trill til runde boller, og la rundstykkene etterheve, cirka 30 minutter.
  6. Pensle med egg, strø over med litt havregryn, og stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 10-15 minutter. 
  7. Avkjøl på rist.