Grove havrerundstykker
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 18 stk.
- 1 l Lettmelk
- 540 g Hvetemel
- 320 g Havregryn
- 70 g Hvetekli
- 1 pk Tørrgjær
- 0,5 dl Rapsolje
- 2 ts Salt
Fremgangsmåte:
- Varm melk til den er fingervarm.
- Bland sammen hvetemel, havregryn, hvetekli og gjær.
- Tilsett melk og olje, og bland godt sammen. Tilsett deretter salt.
- Elt deigen i cirka 10 minutter, dekk til bakebollen, og sett til heving til deigen har dobbelt størrelse.
- Ha deigen på en melet benkeplate, og del deigen i 18 like store emner. Trill til runde boller, og la rundstykkene etterheve, cirka 30 minutter.
- Pensle med egg, strø over med litt havregryn, og stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 10-15 minutter.
- Avkjøl på rist.