Ostekringler

Disse saftige kringlene er tilsatt ost for et ekstra smakfullt resultat. Ostekringlene kan spises til salat, supper eller gryteretter, og er også perfekte som en overraskelse i matpakken.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 15 stk.

  • 50 g Smør
  • 25 g Gjær
  • 1 ts Salt
  • 1 stk Egg
  • 200 g Sammalt hvete, fin
  • 320 g Hvetemel
  • 4 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
  • 100 g Gulost

Fremgangsmåte:

Kokkens tips:Du kan gjerne bytte ut sesamfrø med karve, valmue- eller solsikkefrø.

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett salt, ost, egg, grovt mel og hvetemel. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk deigen til med plast og etterhev i ca. 40 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen på et melet bakebord. Trill til pølser og del i 15 like store biter. Trill hver bit til en pølse som formes til en kringle. Legg på bakepapir på stekeplate og etterhev i omlag 30 minutter.
  4. Pensle med mel og dryss på hakkede solsikkefrø. Stek kringlene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på rundstykkene med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.