Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Neste artikkel 2/

Kveldsmat du kan lage sammen med barna

Skrevet av Linda Engelstad

Hverdagen er travel for de fleste og de felles måltidene inntas ofte mellom andre gjøremål. Kanskje føler du at tiden ikke helt strekker til og at hverdagen som barnefamilie preges av stress, aktiviteter og gjøremål. På kvelden derimot, etter arbeid, skole og fritidsaktiviteter er det ofte rom for rolige og fine stunder sammen. Det er kanskje da det er tid til å sette seg ned og snakke, eller gjøre noe hyggelig. Matlaging kan være en sosial og morsom aktivitet, så hvorfor ikke la barna hjelpe til med å lage kveldsmat? Bonusen er at alle får i seg et sunt og godt kveldsmåltid, samtidig som familien bruker tid sammen.

Les mer om kveldsmat her.

Den gode samtalen

Skal barna delta i matlagingen bør maten verken være for komplisert eller ta for lang tid å lage. La barna hjelpe til med å hente kjøkkenutstyr, veie, måle, røre og dekke bord. Det er hyggelig å lage noe som faller i smak hos både liten og stor, og eksempelvis pannekaker, smoothie og grøt er raske retter som de fleste liker. Det viktigste er likevel ikke hva som lages, men at dere er sammen. Det er ikke så mye mer som skal til, og det er gjerne disse samtalene og små hverdagsøyeblikkene som betyr mest.

Sett av kvelden og la hele familien delta med å lage kveldsmat. Her gir vi deg forslag til 6 retter som du kan lage sammen med barna dine.