varm sjokoladesuffle

Varm sjokoladesufflé

Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 2 dl Helmelk
  • 50 g Smør
  • 4 stk Eggeplomme
  • 20 g Maisstivelse (maizena)
  • 150 g Sukker
  • 50 g Sukker
  • Sjokoladesufflé
  • 2 ts Kakaopulver
  • 6 stk Eggehvite
  • 1 ss Melis

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C med over- og undervarme.
  2. Smør porsjonssuffléformer eller en stor suffléform.Hvis du setter formene kaldt etter første smøring , og gjenta smøringen en gang til, er du helt sikker på å ha dekket alt.
  3. Dryss godt med sukker og hell ut det som er til overs.
  4. Rør sammen melk, kakao og maisenna i en kjele og gi det et oppkok mens du visper.
  5. Rør inn sjokoladebiter og tar kjelen av plata.
  6. Når sjokolade er smeltet, visp inn eggeplommer etter 5 minutter.
  7. Visp eggehvitene hvit og tilsett litt og litt sukker men det fortsatt visper.
  8. Vend 1/3 av marengsen inn i sjokoladeblandingen til den er helt blandet.
  9. Vend deretter resten av marengsen inn og bland sammen.
  10. Fordel massen i de smurte formene og rens kanten med papir, slik at ingenting sitter fast fast på toppen av kanten.
  11. Stek suffléne i porsjonsformene i ca. 12 minutter eller 40–45 minutter hvis du bruker en stor form (suffléten skal ikke være helt stekt i midten).
  12. Dryss over melis og serveres rett fra ovnen med vaniljesaus, vaniljekseam eller is.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.