Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Varm sjokoladesufflé

Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
50 g smør
50 g sukker
Sjokoladesufflé
2 dl helmelk
2 ts kakaopulver
20 g maisstivelse (maizena)
200 g mørk sjokolade, 52 % kakao
4 stk eggeplomme
6 stk eggehvite
150 g sukker
1 ss melis
vaniljekesam, vaniljesaus eller is som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C med over- og undervarme. 
  2. Smør porsjonssuffléformer eller en stor suffléform.
    Kokkens tipsHvis du setter formene kaldt etter første smøring , og gjenta smøringen en gang til, er du helt sikker på å ha dekket alt.
  3. Dryss godt med sukker og hell ut det som er til overs.
  4. Rør sammen melk, kakao og maisenna i en kjele og gi det et oppkok mens du visper.
  5. Rør inn sjokoladebiter og tar kjelen av plata.
  6. Når sjokolade er smeltet, visp inn eggeplommer etter 5 minutter.
  7. Visp eggehvitene hvit og tilsett litt og litt sukker men det fortsatt visper.
  8. Vend 1/3 av marengsen inn i sjokoladeblandingen til den er helt blandet.
  9. Vend deretter resten av marengsen inn og bland sammen.
  10. Fordel massen i de smurte formene og rens kanten med papir, slik at ingenting sitter fast fast på toppen av kanten. 
  11. Stek suffléne i porsjonsformene i ca. 12 minutter eller 40–45 minutter hvis du bruker en stor form (suffléten skal ikke være helt stekt i midten).
  12. Dryss over melis og serveres rett fra ovnen med vaniljesaus, vaniljekseam eller is.