Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel

Er travle morgener et kjent begrep? Bruk et par minutter kvelden i forveien og rør sammen en deilig kjøleskapsgrøt. Det smaker fantastisk med lune epler og kanel. 

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 1 stk
1 dl havregryn
1 dl yoghurt (naturell eller smak etter eget ønske)
1 dl melk
1 stk eple
1 ts smør
1 ts malt kanel
1 ts sukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Ha havregryn, melk og yoghurt i ett glass, eller en boks med lokk. Rør godt sammen og skru på lokket. 
  2. Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer. 
  3. Del eplet i små terninger. Smelt smør i en middels varm stekepanne med litt sukker og stek eplebitene med kanel til de begynner å bli litt myke. Avkjøl litt.
  4. Topp grøten med epleterningene og nyt!
Ernæringsrådgiverens tips

Kjøleskapsgrøt er ikke bare enkelt å lage, men det er også sunt og godt. Meieriproduktene er blant annet en god kilde til jod og kalsium, mens havregryn blant annet er rike på jern og fiber. Med andre ord gir kjøleskapsgrøt deg en god start på dagen.

Se flere gode kjøleskapsgrøter her.