Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel
Er travle morgener et kjent begrep? Bruk et par minutter kvelden i forveien og rør sammen en deilig kjøleskapsgrøt. Det smaker fantastisk med lune epler og kanel.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 1 stk.
- 1 dl Havregryn
- 1 dl Yoghurt (naturell eller smak etter eget ønske)
- 1 dl Melk
- 1 stk Eple
- 1 ts Smør
- 1 ts Malt kanel
- 1 ts Sukker (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Ha havregryn, melk og yoghurt i ett glass, eller en boks med lokk. Rør godt sammen og skru på lokket.
- Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
- Del eplet i små terninger. Smelt smør i en middels varm stekepanne med litt sukker og stek eplebitene med kanel til de begynner å bli litt myke. Avkjøl litt.
- Topp grøten med epleterningene og nyt!
Ernæringsrådgiverens tips:Kjøleskapsgrøt er ikke bare enkelt å lage, men det er også sunt og godt. Meieriproduktene er blant annet en god kilde til jod og kalsium , mens havregryn blant annet er rike på jern og fiber. Med andre ord gir kjøleskapsgrøt deg en god start på dagen.
Se flere gode kjøleskapsgrøter her .