kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt med lune epler og kanel

Er travle morgener et kjent begrep? Bruk et par minutter kvelden i forveien og rør sammen en deilig kjøleskapsgrøt. Det smaker fantastisk med lune epler og kanel.

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 1 stk.

  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Yoghurt (naturell eller smak etter eget ønske)
  • 1 dl Melk
  • 1 stk Eple
  • 1 ts Smør
  • 1 ts Malt kanel
  • 1 ts Sukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Ha havregryn, melk og yoghurt i ett glass, eller en boks med lokk. Rør godt sammen og skru på lokket.
  2. Sett glasset i kjøleskapet over natten, eller i minimum 4 timer.
  3. Del eplet i små terninger. Smelt smør i en middels varm stekepanne med litt sukker og stek eplebitene med kanel til de begynner å bli litt myke. Avkjøl litt.
  4. Topp grøten med epleterningene og nyt!

Ernæringsrådgiverens tips:Kjøleskapsgrøt er ikke bare enkelt å lage, men det er også sunt og godt. Meieriproduktene er blant annet en god kilde til  jod  og  kalsium , mens havregryn blant annet er rike på jern og fiber. Med andre ord gir kjøleskapsgrøt deg en god start på dagen. Se flere gode kjøleskapsgrøter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.