Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Enkel fiskegryte i tomatsaus

Dette er middagen som gjør seg selv i ovnen, mens du kan gjøre alt det andre du skulle gjort. 

lett
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g dypfryst grønnsaksblanding
600 g torskefilet
1 ts salt
1 krm nykvernet pepper
1 boks grovhakkede hermetiske tomater
2 dl matfløte
100 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Fordel halve mengden med grønnsaksblanding jevnt i en ildfastform (ca 17 x 27 cm).
  3. Skjær fiskefileten i skiver eller biter og legg dem oppå grønnsakene. Strø over halve mengden med salt og nykvernet pepper.
  4. Fordel resten av grønnsaksblandingen over fisken.
  5. Bland sammen grovhakkede tomater, matfløte og resten av saltet. Bruk gjerne en stavmikser. Hell sausen over grønnsakene og fisken.
  6. Strø revet ost på toppen.
  7. Stek fiskegryten i ca. 30 minutter midt i ovnen eller til osten er blitt gyllen og sausen koker i formen.
  8. Kan serveres med kokte poteter eller ris.