Benytt en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin og rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.
Rør inn potetmel, egg og krydder.
Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt.
Rør til slutt inn mais og paprika.
Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek den i ovnen i ca 1 time.
Kålstuing:
Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.