Torskegryte med karri

Torskegryte med karri

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Smør
  • 1 ts Karri
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 ss Hvetemel
  • 7 dl Helmelk
  • 1 stk Fiskebuljong (terning)
  • 500 g Torskefilet
  • 80 g Purre
  • 2 stk Gulrot
  • 0,5 stk Sitron
  • 10 g Frisk gressløk , ca 8 stilker
  • 400 g Potet

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk sjarlottløk og skjær purre og gulrot i tynne strimler.
  2. Smelt smøret i en kjele, ha i karri og oppkuttet sjalottløk.
  3. Stek løken lett til den blir gyllen. Strø over hvetemel og bland alt godt sammen.
  4. Spe med melk litt om gangen, kok opp mellom hver gang under stadig omrøring.
  5. Tilsett en buljongterning, og la den oppløses i sausen.
  6. Skjær torsken i stykker og tilsett fisken i sausen sammen med gulrot og purre.
  7. La alt trekke 7-10 minutter.
  8. Pynt med sitronskive og gressløkstilker og servèr med kokte poteter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.