Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Yoghurtkake med gresk yoghurtbunn

Yoghurt, kvarg og appelsin gjør denne kaken frisk, lett og god.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 10 stk
Bunn:
1 stk egg
60 g brunt sukker
40 g gresk yoghurt
50 g hvetemel
½ ts bakepulver
25 g mandler , finmalt
½ dl solsikkeolje
Fyll:
6 stk gelatinplater
300 g kvarg med smak (f.eks Skyr)
300 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
400 g yoghurt naturell
75 g sukker
1 stk appelsin , saft og skall
1 stk sitron ,saft og skall
topping som mørk sjokolade, kakesmuler eller karamelliserte nøtter

Fremgangsmåte

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 160 ºC.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland inn gresk yoghurt, og deretter mel og bakepulver. Rør til slutt inn solsikkeoljen.
  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og fordel massen jevnt i formen.
  5. Sett formen i ovnen og stek den i ca. 25 minutter til den blir lett gyllen.

    Fyll:

  6. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  7. Bland kvarg med yoghurt, sukker, samt skall av appelsin og sitron.
  8. Varm opp appelsin- og sitronsaften,og rør gelatinplatene inn i den varme væsken. Bland deretter inn to spiseskjeer yoghurtblandingen mens du rører.
  9. Tilsett dette i resten av yoghurt- og kvargblandingen under stadig omrøring.
  10. Blandingen helles deretter over den avkjølte nøttebunnen.
  11. Sett kaken kaldt til den er stivnet, i minimum tre timer.
  12. Pynt med friske bær, mørk sjokolade eller karamelliserte nøtter.