Banankake

Har du brune bananer liggende? De er ypperlige å bruke i banankake. Brune bananer er fulle av sødme og gjør kaken ekstra god. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 stk Banan (godt modne)
  • 100 g Smør
  • 150 g Sukker
  • 2 stk Egg
  • 225 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 0,5 dl Lettmelk

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Kle en brødform med bakepapir.
  3. Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser.  Kokkens tips:Er du glad i kombinasjonen banan og sjokolade? Tilsett hakkede biter av mørk sjokolade i røren før du steker kaken.
  4. Ha røren i brødformen og stek kaken midt i stekeovn i 1 time. For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til et stykke banankake så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.