Fastelavnsboller

Se video og bak tidenes beste fastelavnsboller. Garantert luftige og saftige boller til fastelavn!

Lettvint yoghurtbrød Daimboller
enkel
Garantert luftige og saftige boller
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
Boller:
100 g smør
3 ½ dl lettmelk
50 g gjær
1 dl sukker
½ ts salt
1 ½ ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
1 l hvetemel
Krem:
1 ss sukker
½ ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
    La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  2. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  3. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  4. La den heve til dobbelt størrelse.
  5. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Legg bollene på en stekeplate og etterhev straks på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  6. Sett ovnen på 200 °C.
  7. Pensle bollene med egg og stek de midt i ovnen i ca 7 - 15 minutter og avkjøl dem på rist. 
    Kokkens tips

    Er du usikker på om bollene er ferdig stekt? Dunk lett på dem med fingrene. Når lyden høres hul ut er de klare.

  8. Krem: Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
  9. Skjær toppen av bollene og legg på kremen. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med melis.
Kokkens tips

Du kan lage mange variasjoner av fastelavensboller. Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par Non-Stop inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem. Kremen kan også blandes med for eksempel ferdig sjokoladepudding, litt syltetøy eller med ferdig rom- eller vaniljekrem. Prøv deg frem og finn din favoritt.