fastelavnsboller

Verdens beste fastelavnsboller

Se for deg nystekte, saftige boller med krem og syltetøy, mandelmasse eller søt vaniljekrem. Det er til å få vann i munnen bare av tanken.

Lite smaker så godt som nybakte boller fylt med myk krem. Det har likevel også blitt mer og mer vanlig å se andre spennende variasjoner av den tradisjonelle fastelavnsbollen. Har du for eksempel prøvd fastelavnsboller med nugatti? Perfekt for deg som er glad i sjokolade. Del bollen i to, smør et tykt lag med nugatti og topp med pisket krem. Dryss med melis til slutt.

Klassiske semlor smaker helt fantastisk. Skjær av toppen på bollen, ta ut innmaten og bland dette med mandelmasse og litt melk til du får en tykk, grøtete konsistens. Fyll bollen med blandingen og topp med krem.

Den mest klassiske varianten er å fylle bollen med bringebærsyltetøy og pisket krem. Ønsker du å gjøre litt ekstra stas ut av pyntingen, kan du klippe ut et hjerte av papir som du legger på toppen av bollen mens du drysser melis over.

Tradisjonelle fastelavnsboller med krem er derimot søte saker. Synes du det blir i det søteste laget kan det være en god ide å fylle med syrlig lemon curd. Oppskrift finner du her.

Fastelavnsboller
Boller

Fastelavnsboller

På fastelavnssøndag bør man bake boller. Dette er tidenes beste fastelavnsboller.

Slik får du perfekt krem
Kokkens tips

Slik får du perfekt krem

Her finner du noen gode råd og tips til hvordan du kan oppbevare og behandle kremfløten slik at den blir til deilig, nypisket krem.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.