Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Banankake

Har du brune bananer liggende? De er ypperlige å bruke i banankake. Brune bananer er fulle av sødme og gjør kaken ekstra god. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
2 stk banan (godt modne)
100 g smør
150 g sukker
2 stk egg
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ dl lettmelk

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. 
  2. Kle en brødform med bakepapir.
  3. Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser. 
    Kokkens tips

    Er du glad i kombinasjonen banan og sjokolade? Tilsett hakkede biter av mørk sjokolade i røren før du steker kaken.

  4. Ha røren i brødformen og stek kaken midt i stekeovn i 1 time. For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
Ernæringsrådgiverens tips

Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til et stykke banankake så får du i deg 1 av 3 om dagen.