Banankake
Har du brune bananer liggende? De er ypperlige å bruke i banankake. Brune bananer er fulle av sødme og gjør kaken ekstra god. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Banan (godt modne)
- 100 g Smør
- 150 g Sukker
- 2 stk Egg
- 225 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 0,5 dl Lettmelk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 °C.
- Kle en brødform med bakepapir.
- Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser. Kokkens tips:Er du glad i kombinasjonen banan og sjokolade? Tilsett hakkede biter av mørk sjokolade i røren før du steker kaken.
- Ha røren i brødformen og stek kaken midt i stekeovn i 1 time. For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til et stykke banankake så får du i deg 1 av 3 om dagen.